Tjänster/priser

Nedanstående tjänster bokas direkt med mig, via mail eller telefon, med undantag av Skills Game som bokas i golfhallen.

Fullständig custom fitting

Detta innebär att ett helt set skräddarsys efter dig som kund. För golfare som normalt skjuter mellan 82 och 97 slag så innebär det generellt en förbättring med 3-10 slag per rond. Ett skräddarsytt helset av mycket bra kvalitet kostar ungefär lika mycket som ett standardset i shopen eller på nätet. Men fungerar så mycket bättre.

Driver och träklubbor

En optimering av din nya drivern innebär i 95% av fallen att du vinner mellan 5-25 meter i slaglängd. I nära 100% av fallen innebär det att du kommer öka antalet fairwayträffar.

En driveroptimering är ofta en mycket bra start på en fullständig custom fitting och det är också här som man snabbt kan komma till tydliga resultat. I princip alla golfare har fel driver.

Detta låter ju för bra för att vara sant! Om du skulle vilja uppnå detta så bokar du en driveroptimering och om jag inte på 2 timmar kan sätta ihop en driver som levererar ovanstående så gratulerar jag dig på plats och det har inte kostat dig en krona. Om jag lyckas så är det du som betalar, antingen 1000 kronor för att få ”receptet” på klubban och du kan beställa den var du vill eller så ingår det i priset för en ny klubba som jag bygger åt dig.

Vad kostar en driver? Svaret är att det beror på! Du får vara beredd att betala mellan 3300-4500 kronor beroende på huvud, skaft och grepp. Träklubbor kostar 1500-2500 kronor.

Järnklubbor

Det kan ju faktiskt vara så att du är grym på din driver men lite skakigare med dina järnklubbor. Då kan man börja med järnen och jag bygger både traditionellt svingviktade klubbor och progressivt svingviktade set. Progressiv svingviktning eller sk MOI-matching är ett genialt sätt att vikta klubborna som underlättar att skapa och bibehålla en homogen sving oavsett klubba.
Det finns lättsmält information om MOI-matching på svenska på nätet och lite mer omfattande på engelska eller varför inte göra en sökning på google.

MOI-matchning är något som man inte kan massproduceras i dag. Om det var möjligt så skulle alla större tillverkare göra det för det fungerar generellt sett bättre än traditionell viktning.

Vad kostar ett set? För 6 järnklubbor får du vara beredd att betala mellan 5000 och 9000 kronor beroende på val av huvud, skaft och grepp.

För en hybrid kan du förvänta dig att betala 1500-2000 kronor.

Wedgar

Målet här är att öka längdkänslan samt slå rakare. Det som oftast är fel på dina wedgar är din lie och vikt. Lie har väldigt stor påverkan på slagriktning i en wedge och vikten är central för längdkänsla och bunkerslag. Bounce och sulbredd är också två viktiga parametrar vid val av wedge och som påverkas av din sving, hur du använder dina wedgar och vilken bantyp du spelar mest på. Wedgar ska designas efter banan, sug på den…

Vad kostar en wedge? En wedge med stålskaft kostar 1000-1200 kronor beroende på val av huvud.

Putter

I dagsläget har jag inte verktygen för att göra en fullständig optimering av putter. Dock tillhandahåller jag ett brett utbud av modeller och ett antal loft och skafttyper. Jag ställer gärna upp och hjälper dig att välja ut modell, skaftlängd, skaftmodell, grepp, svingvikt, totalvikt och loft så bygger jag ihop den enligt dina specifikationer.

Vad kostar en putter? Mellan 1600-2000 kronor beroende på val av modell.

Skills game

Detta är ett test som du gör i Flightscope och som ger svar på vilka delar i ditt spel som måste utvecklas jämfört med spelare i samma hcp-nivå eller jämfört med proffsen. Denna bokar du direkt i golfhallen och kostar 300 kronor i timmen.

Mätning av slaglängd

Att veta hur långt dina klubbor går är tillsammans med byte av grepp kanske det enklaste sättet att sänka scoren. Detta mäter jag upp med radar åt dig och med den boll som du spelar med. Kostnad för detta är 300kronor.

Bolloptimering

Beroende på svinghastighet och bollhastighet så skall din boll komprimeras olika lätt för maximering av längd. Detta är faktiskt viktigare än valet av märke! Vi testar vilken kompression din boll skall ha och du får också förslag på olika märken och modeller som har just den kompressionen. Kostnaden för detta är 300 kronor.

Reperationer

Jag byter skaft, ändrar längd, kontroll av loft och lie, byter grepp och viktar om befintliga klubbor och set. Detta kan bokas i golfhallen och där hittar ni också vilka skaft och grepp jag vanligtvis har i lager. Mitt råd är att ni tar personlig kontakt med mig vid val av skaft och grepp så du får ett som passar dig eller något som motsvarar det du redan har i tex ditt järnset. Jag har tillgång till marknadens största databas med skaft och kan ”återskapa” det stora flertalet skaft genom smart kapning av Wishon Golfs skaft.

Skaftbyte 200kr/klubba, vid byte av 6 skaft betalar du 100 kr/klubban. Kostnaden för skaft och grepp tillkommer.
Byte av grepp, 100kr/klubba, vid byte av 6 grepp betalar du 65kr/klubban. Kostnaden för grepp tillkommer.  Grepp bör bytas vart annat år.
Kontroll av loft och lie. 50 kr/klubba. Ett årligt ”måste” för golfare med smidda klubbor men även för spelaren som upplever att en klubba går ”för långt” eller ”för kort”. Masstillverkade set har +/- 1 grad i tolerans vilket gör att två järnklubbor i princip kan vara ”samma” klubba.
Justering av loft och lie. 100kr/klubba.
Omviktning av klubba, 100kr/klubba

Mico-Groove-HM-Main